Szenvedélybetegség, mint Nap tünet

A tüneteket a nap által rendelkezésre bocsátott megvalósító energia okozza. A lélekerő, a belső Nap, az ÖNVALÓ-tól kapott teremtő megbízatását (a menny akaratát) a Földön akarja megvalósítani. A neurotikus világban az EGÓNK azonban nem ezt hajtja végre, hanem társadalom-orientált játékot játszik, amelyben a nyereség, siker és az elismerés, tehát a világi kincsek fontosak.

Amíg a napenergiánkat játékba, vagy valamely vállalkozásba áramoltatjuk, addig tünetmentesek maradunk. Testi tünetek akkor jelenhetnek meg, amikor EGÓNK ezt az energiát félelemből és a társadalmi sikerek megszerzése érdekében gátolja és nem a szívünk dönt.

Az EGÓNK a hangos ÖN-zetlenséggel elfelejtette, hogy magából az ÖNVALÓBÓL cselekedjen. Akarat nélküli és így élettelen lett. Ha nem élünk, akkor semmit sem élünk át. Az élet elveszíti perspektíváit és a ki nem élt energiák depresszióba (szenvedélybetegségekbe) juttathatnak bennünket.
Forrás, Wilfried Schütz: Egészség az asztrológia tükrében
A megoldást tehát abban látom most is, mint minden más esetben, hogy VISSZA KELL TÉRNÜNK ÖNMAGUNKHOZ a lehető legegyszerűbb és leggyorsabb módszerekkel, hogy teljesíteni tudjuk az ÖNVALÓtól kapott megbízatást, a menny akaratát, így többé már nincs szükség segédeszközökre ahhoz, hogy hozzájussunk a SZERhez, mivel ettől kezdve az belülről minden mennyiségben rendelkezésre áll az önmagunk, ÖNVALÓnk SZEReretetén keresztül. 
 
A szenvedélybetegségek kezelésében, gyógyításában jelentős akadályt  mutat az a tény, hogy magának a betegnek egyáltalán nincs betegség tudata. Számára ez az állapot a világon a legtermészetesebb dolog, mindenki más, aki az ellenkezőjét állítja téved. Mivel ez egy kitartó, határozott és főleg teljesen egységes véleménye egymástól függetlenül minden szenvedély betegnek, ezért arra gondoltam ennek hátterében kell lenni valamilyen magyarázatnak.
Azon kezdtem el tűnődni, hogy mi okozhatja azt a szemléletet, ami természetessé teszi a “segéd eszközök” igényét, természetességét. Ezt a területet már rég óta a szívügyemként kezelem. Évekkel ezelőtt jelentős kutatásokat is végeztem ezzel kapcsolatban és a grafológiai szakdolgozatom témájának is ezt a területet választottam.Akkor “Függőjátszma” címet adtam munkámnak. Ennek kapcsán a kézíráson keresztül, számtalan embert, személyiséget, élethelyzetet, családi körülményeket és sorsokat volt lehetőségem megismerni olyan személyek kézírásából, akik már korábban bűncselekményt is elkövettek a “SZER” beszerzése céljából.
A kézírásokért cserében egy rövid önismereti tanácsadást ajánlottam fel minden résztvevő számára. A legfontosabb következtetés, amit ebből a kutató munkámból levonhattam az volt, hogy  önmagára, a saját rejtett tulajdonságaira mindenki kíváncsi volt kivétel nélkül, abban viszont ahogy ezeket az eredményeket tulajdonságokat, lehetőségeket fogadták, már jelentős eltérések mutatkoztak.
A tanácsadásokat követően voltak nagyon hálás visszajelzések, törekvések a képességek kihasználására, viszont megesett az is, hogy érezhetően nem aratott nagy sikert a szembesülés. Akkor ez nagyon meglepett és természetesen kíváncsivá tett, mi lehet az oka, de nem kaptam rá választ. Ma már értem az összefüggéseket ezzel kapcsolatban is.
A szenvedély betegségek kialakulása több fázison keresztül történik:
1) Ismerkedés
Ebbe a szakaszba gyakorlatilag majdnem minden ember beletartozik, hiszen egy nagyobb baráti társaságban, egy hétvégi összejövetelen, egy ünnepnapon mindig van alkalom valamire koccintani, elszívni egy cigarettát és megbeszélni az élet nagy dolgait, de ezt az élményt van aki könnyedén el tudja felejteni, mert más hatásokra koncentrál a továbbiakban, viszont vannak olyan személyek is, akiknél leküzdhetetlen kényszer alakul ki a folytatásra, súlyos függőségbe kerülnek a SZER-rel, utóbbiak a vulnerábilis (fogékony) személyiségek.
– Rátanulás
Az esetek többségében a különféle érzelmi reakciók először csak a belső ingerületi állapot (arousal) nem-specifikus fokozódását váltják ki és a környező csoporthatás alakítja át kellemessé, vagy éppen kellemetlenné, negatív, vagy pozitív emócióvá.
Nyilvánvalóan, akkor, amikor pozitív élmény párosul a pozitív érzelmi reakcióhoz, az már egyenes út lehet a következő fázisokhoz:
2) Az élmény újbóli keresése
Az adott SZER okozta eufória, mely egyaránt a lelki és a testi régiókban is hat, nem múlik el nyomtalanul. Újabb és újabb SZERfogyasztásra készteti az adott személyt. Ennek gyakorisága a személytől és az adott SZERtől is egyaránt függ.
A külvilág számára csak elvétve vannak érzékelhető jelei ennek a kezdeti stádiumnak.
3) A függőség kialakulása
Az ismétlődő szerfogyasztás előbb, vagy utóbb függőséghez (depedencia) vezet. Ez esetben már betegségről beszélünk.
4) Szenvedélybetegség, sikertelen leállási kísérletek
Kialakult kényszeres SZER fogyasztás során leépülnek, szinte teljesen megszűnnek az interperszonális és társas kapcsolatok. A fokozódó SZER használat okozta toleranciaszint emelkedése és a szervezetbe juttatott mennyiség növekedése, egyre gyakoribb elvonási tünetet a szervezetbe juttatott SZER már csak megszűnteti at, de a korábban tapasztalt euforizáló hatást már nem biztosítja.
Erre a stádiumra jellemzőek a sikertelen leállási kísérletek és gyakran a sikertelenség oka az öngyógyítás hiányában rejlik.
Ebben a fázisban alakul ki a betegségtudat, amelynek döntő szerepe lehet egy sikeres leállásnak.
Mindezeket figyelembe véve megállapítható, hogy az öngyógyító folyamatoknak óriási szerepe lehet a szenvedélybetegségekkel vívott olykor szélmalom harcnak tűnő küzdelemben.
Amiben az öngyógyító kezelésekkel segíteni tudunk:
1, Állapotfelmérés:
– Részletes fizikai, energetikai, lelki állapotfelmérés a felmerülő befolyásoló tényezők feltárása, megállapítása,    elemzése,
– Grafológiai elemzés a helyes önkép megismerése érdekében
– Numerológiai elemzés a velünk született kódok megismeréséért.
2, Tanácsadás:
– Az állapotfelmérés során megállapított, tapasztalt eredmények összegzése, önismereti tanácsadás, javaslatok életvezetéssel, teendőkkel, a problémának megfelelő hatékony terápiával kapcsolatban
3, Megoldás
– Fizikai
– Energetikai
– Lelki szinten.
Test, lélek, szellem egyensúlyának helyreállítása különböző technikák alkalmazásával.
 Számos tudományág foglalkozik évek óta kisebb nagyobb sikerrel a szenvedélybetegségekkel, azok okainak feltárásával, a megelőzéssel, a tünetek kezelésével, azonban minden tudományág csak egy-egy területtel tud behatóan  segítséget nyújtani. A spirituális felfogás A Test, Lélek és Szellem egyensúlyával összességében látja a problémákat és azok okozóit is. Ezért lehet nagyon hatékony ebben az esetben is, mint minden más az életünket befolyásoló területeken.
 Köszönöm mindenkinek, aki időd szánt rá és végig olvasta a fenti sorokat!
Használt szakirodalom:
1. A Nemzeti Drogmegelőzési Intézet kiadásában
    Szerkesztette: Fürst Zsuzsanna, Wengert Tibor
 ” A kábítószer kérdés orvosi, jogi és társadalmi vonatkozásai”
2. Rita L. Atkinson, Richard C. Atkinson, Edward E. Smith, Danjl J. Bem, Susan Noel-Hoekrema
 ” Pszichológia”
3. 2005-ben készült saját szakdolgozat
   ” Függőjátszma”
   ” A kábítószer-függőségre való hajlamra utaló pszichés jegyek felkutatása az íráson keresztül, a grafológia   segítségével”
img_0634-1
Nagy Julianna
Sorselemző-tanácsadó, Grafológus
Telefonálj, vagy írj bátran!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.